CKB u minusu 11,3 miliona

Bez autora
May 20 2010

Crnogorska komercijalna banka završila je prvi kvartal s gubitkom od 11,3 miliona eura, što je trećinu slabiji finansijski rezultat u odnosu na isti period prošle godine. Gubitak CKB-a, najveće banke u Crnoj Gori, nakon prva tri mjeseca ipak je četiri odsto manji u odnosu na kraj prošle godine. U izvještaju o poslovanju banke navodi se da su neto prihodi od kamata na kraju tromjesečja iznosili 6,2 miliona eura, odnosno 23 odsto manje u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dok su oni od naknada i provizija dostigli oko 2,5 miliona. CKB je iz aktivnosti trgovanja prihodovala 166 hiljada eura, a za zarade zaposlenim i dobavljačima isplatila je ukupno 6,3 miliona EUR za tri mjeseca ove godine. Ukupna aktiva banke iznosila je nešto iznad 757 miliona eura, a najveći njen dio činili su krediti i avansi klijentima, ukupno 559,8 miliona.

CKB u minusu 11,3 milionaCrnogorska komercijalna banka završila je prvi kvartal s gubitkom od 11,3 miliona eura, što je trećinu slabiji finansijski rezultat u odnosu na isti period prošle godine.

Gubitak CKB-a, najveće banke u Crnoj Gori, nakon prva tri mjeseca ipak je četiri odsto manji u odnosu na kraj prošle godine.

U izvještaju o poslovanju banke, u koji je agencija Mina-business imala uvid, navodi se da su neto prihodi od kamata na kraju tromjesečja iznosili 6,2 miliona eura, odnosno 23 odsto manje u odnosu na prvi kvartal prošle godine, dok su oni od naknada i provizija dostigli oko 2,5 miliona.

CKB je iz aktivnosti trgovanja prihodovala 166 hiljada eura, a za zarade zaposlenim i dobavljačima isplatila je ukupno 6,3 miliona EUR za tri mjeseca ove godine. Ukupna aktiva banke iznosila je nešto iznad 757 miliona eura, a najveći njen dio činili su krediti i avansi klijentima, ukupno 559,8 miliona.

CKB je na kraju marta kod Centralne banke imala položenih 86 miliona eura, a raspolagala je i sa 14,7 miliona eura vrijednih državnih zapisa.

Vlasnik CKB banke je mađarska OTP grupacija.

CKB kao najveća banka je potencijalno najrizičnija, ako se zna da postoje plasmani koji su teško ili skoro nenaplativi.

Od novog menadžmenta CKB-a, na čelu sa Džordžom Bobvošom koji je došao prije godinu, očekivalo se da preduzme više mjera kako bi banka obezbijedila stabilnost poslovanja. Prema pisanju medija, CBCG je, nezadovoljna učinjenim u toj banci, nedavno zatražila smjenu Bobvoša, ali iz CKB-a to još nijesu komentarisali.

CKB je tek 10. maja, nakon prekida dužeg od godinu, počela da odobrava kredite.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik